martes, noviembre 30, 2004

El Club de Bàsquet Minusvàlid Girona ( BASMI), torna a la competició.

Per la present us informem que l'antic Club de Bàsquet Minusvàlid Girona ( BASMI), que va ser fundat l'any 1990, a Platja d'Aro, població a la qual sempre va estar vinculat, i que és on feia els entrenaments i els partits oficials, torna a la competició en aquesta lliga 2004-2005, amb el nom de Basmi-Casademont Girona, ja que compta amb la col·laboració del Club de Bàsquet Girona (Casademont Girona), amb el qual han signat un conveni per projectar un equip amb opcions per arribar a la Divisió d'Honor, màxima categoria estatal.

D'acord amb aquest conveni, que va ser ratificat el mes d'octubre passat entre el gerent del Casademont Girona, Francesc Pernau, i el president del Club Basmi, Pep Solé Chavero, el Club gironí assessorarà el Club de Platja d'Aro en l'apartat tècnic, i també hi aportarà tots els equipaments i material tècnic necessari, a més d'altres col·laboracions.

Per refrescar una mica la memòria, o per fer cinc cèntims de la història del Club Basmi als que la desconeixen, direm que ja l'any de la seva creació, el 1990, el Basmi va quedar segon de la Lliga catalana i primer de la segona divisió de la Lliga estatal. Aquest mateix any van jugar els play-off d'ascens a primera divisió, i també la Copa del Rei, que van disputar a Ferrol, Galícia, els quatre primers equips de primera divisió i el quatre millors de segona.

El play-off d'ascens va tenir lloc a Llucmajor, Mallorca, contra el potent ONCE de Sevilla, que va quedar primer; el Zuzenak d'Àlaba i el San Isidro de Madrid. El Club Basmi va ser el segon classificat, i per tant va pujar a primera divisió. A més, Salvador Huesca va resultar el segon encistellador del torneig, amb 62 punts, darrera Diego de Paz, de l'ONCE, que en va fer un més.

A partir de la temporada 91-92 el Club BASMI va jugar a divisió d'honor durant uns quants anys.

L'any 1998, per coronar una trajectòria brillant, el Club Basmi va quedar campió de la Lliga catalana.

Pel que fa al palmarès individual dels jugadors més destacats, apuntem que l'esmentat Salvador Huesca i Pere Romero l'any 1991 van ser seleccionats per disputar amb la selecció catalana un torneig internacional a Gènova. Tots dos han defensat la camiseta de Catalunya diverses vegades.

Un altre dels veterans de l'equip, Josep M Solé, actualment regidor de l'Ajuntament de Castell-Platja d'Aro, reprèn aquesta temporada la seva vinculació amb la competició després d'uns anys de no poder-ho fer a causa de la seva activitat professional. Aquest jugador ha estat internacional per la selecció estatal en 68 ocasions: Campionats d'Europa de Berlín '93, París '95 (subcampió), i Madrid '97; Mundial d'Edmonton, Canadà, el 1994 (cinquè); i Jocs Olímpics d'Atlanta '96 (quart i diploma olímpic). Així mateix, ha guanyat en sis edicions consecutives la Lliga catalana (de l'any 92 al 98) formant part de tres equips diferents (Trauma-68, Guttman i BASMI).

La plantilla actual, dirigida pel mateix entrenador de la primera època, Quim Serra, amb Santi Garcia com a ajudant i delegat, la integren els següents jugadors: Miquel Bernal, Domingo del Bosque, Àlex Garcia, Salva Huesca, Xicu Ramírez, Carmelo Rodríguez, Pere Romero, Min Sidera, Santi Silvas i Josep M Solé.

Aquesta temporada 2004- 2005 l'equip jugarà la Lliga estatal de la Federación Española de Deportes de Minusválidos Físicos (FEDMF) de bàsquet en cadira de rodes, XVI Trofeu Fundació ONCE, integrat a la primera divisió, grup B2. Si queda entre els dos millors de la primera fase, jugarà els play-off d'ascens.

Els equips que competeixen en aquesta divisió són els següents:

BASMI-Casademont Girona / Platja d'Aro
ADEMI Tenerife / Santa Cruz de Tenerife
CB MIFAS-Esplais / Castelló d'Empúries
CDM AMIBA / Barcelona
CDM Costa Dorada Miami Platja / (Tarragona)
CEM L'Hospitalet / L'Hospitalet de Llobregat
DKV GAM-Joventut de Badalona / Badalona
Sureste Telde Gran Canaria / Las Palmas de Gran Canaria
UNES Sant Feliu / Sant Feliu de Llobregat

El primer partit d'aquesta temporada en la Lliga estatal com a equip local tindrà lloc aquest DIUMENGE, 21 DE NOVEMBRE, a les 12 DEL MIGDIA, al PALAU D'ESPORTS DE PLATJA D'ARO.

CLUB BASMI-CASADEMONT GIRONA
PLATJA D'ARO

Fermín Sidera Riera