viernes, julio 20, 2007

El Basmi Akasvayu guanya ben just el derbi gironí a casa

La lliga regular de bàsquet en cadira de rodes 2006-2007 ha començat fort en el Grup B2 de la primera divisió, pel que fa a la participació del Basmi Akasvayu: el derbi gironí entre l’equip de Platja d’Aro i el Mifas de Castelló d’Empúries, al domicili del primer, al Palau d’Esports municipal de la localitat baix-empordanesa. Tots dos equips venien de sengles derrotes a la precedent lliga catalana, celebrada el mes d’octubre passat, i per tant amb ganes de reivindicar-se, d’una banda, i també de provar les forces, ja que tots dos equips s’han renovat de cara a aquesta temporada.

En aquest sentit, el partit no va deixar les coses gaire clares, ja que el Basmi va tornar a guanyar l’enfrontament territorial, però només de tres punts (44 a 41), la mateixa diferència amb què van acabar tots els parcials excepte el primer, que va ser d’empat a 11 (8-11, 10-7 i 15-12). Això dóna una idea de la igualtat que hi va haver en tot el matx, en moltes fases del qual es va veure un joc travat, sense gaire fluïdesa per cap de les dues bandes, i amb una sobreabundància de pilotes perdudes, que també explica que el resultat final presentés uns números tan baixos.

El Basmi Akasvayu va fer diverses provatures per atacar la defensa visitant, que amb la incorporació de l’Àngel Colom de pivot ha guanyat alçada i consistència, però segurament les presses convertien sovint el dibuix tàctic en un garbuix, i li va costar trobar el camí de la cistella contrària, fins que a l’últim quart va aconseguir obrir una mica d’escletxa, que es va fer ferma en l’últim tram amb l’eliminació per personals dels dos pivots del Mifas, encara que va ser només un parell de minuts abans que passés el mateix amb els pivots locals. Sigui com sigui, el cert és que el Basmi continua havent sortit invicte de tots es derbis que han jugat els dos equips fins ara.

Tenint els dos equips peces noves que s’han d’acoblar (enguany el Basmi-Akasvayu disposa d’una plantilla llarga, de 13 jugadors), s’haurà de veure el comportament d’un i l’altre en el partit de tornada, el 18 de febrer, i l’evolució que hauran fet, cosa que també quedarà reflectida, lògicament, a la classificació provisional.

Basmi Akasvayu (44): Domingo del Bosque (13 punts), Salva Huescas (11), Antonio Gómez (8), Tomás Morales (3), Pedro Romero (9), Miguel A Bernal, Fermí Sidera, Pep Solé, Santi Garcia, Josep Poquet, Jordi Garcia, Àlex Garcia.

Mifas Esplais (41): Lídia Campsolines (5 punts), Àngel Colom (8), Javi Aldámiz (13), Paco Martín (10), Antonio Carrillo (3), Jordi Argemí (2), J Castell, Víctor Niubò, José Luis Luna.

Àrbitres: I Honrado, J Brull.