lunes, noviembre 19, 2007

Trepidant començament de Lliga del Basmi Akasvayu

Victòria contundent del Basmi Akasvayu sobre un rival, el Bera Bera de Sant Sebastià, clarament inferior però que va vendre cara la seva derrota, en primer lloc perquè s’ha reforçat i ha guanyat alçada, i ara és en conjunt un equip com a mínim més rocós que el de l’any passat, però també perquè ha anat acumulant experiència, i tot i que comet encara moltes ingenuïtats al llarg del partit, ja no és tan innocent com abans. La victòria dels de Platja d’Aro, doncs, va ser més treballada del que pot fer pensar aquest resultat tan desigual.

De fet, aquesta és la clau del partit: el treball, la lluita dels empordanesos des del primer minut de joc, ja que van haver d’encarar el matx amb un parell d’absències importants, a la posició de pivot, i van haver de cobrir aquestes absències amb l’esforç de tot el conjunt, a base de fer pressió a tota la pista des del xiulet inicial. El prèssing va donar fruit de seguida, i ja des del primer quart el Basmi es va allunyar en el marcador amb un 17 a 8 que parla sol, i encara ho fa més el del tercer període, en què els donostiarres només van aconseguir fer una cistella en tot el període, contra 20 punts dels locals.

Davant la contundència dels resultats parcials, el Basmi es va permetre afluixar la pressió i donar-se un respir concentrant-se en la defensa en zona, que d’altra banda va ser un mur infranquejable per als de Sant Sebastià, que pràcticament van haver de renunciar al joc interior. I així es va entrar a l’últim quart, en el qual l’equip de casa va anotar 25 punts més, tants com els visitants en tot el partit.

Bon debut, doncs, del Basmi Akasvayu en la lliga 2007-2008, i bon debut també del nou entrenador de l’equip, Enric Verdú, que s’estrenava en la Lliga estatal de bàsquet en cadira de rodes.

Destaquem també l’ambient extraordinari a les grades i la bona comunió entre públic i jugadors –inclosos els bascos-, que es van aplaudir mútuament al final del partit.

Bami Akasvayu (80): Antonio Gómez (24 punts), Domingo del Bosque (34), Pedro Romero (12), Fermí Sidera (6), Jordi Garcia (2), Edu Estévez (2), Dani Serra, Josep Poquet, Santi Garcia, Jesús Fernández.

Bera Bera Salto (25): Sánchez (4), Carrizo (13), Gil (2), Garmendia (6), Fernández, Saiz, Fadrique, Matos, Matmis.

Àrbitres: J Morales, S Ceres.