lunes, abril 21, 2008

El Basmi Akasvayu sorprèn el segon classificat a casa seva (42-50)

Ningú no devia comptar, a Sant Feliu de Llobregat, que el Basmi Akasvayu seria capaç de robar-li la cartera a l’equip local, l’UNES, segon classificat darrera el Costa Daurada de Reus i que fins a aquesta jornada només havia perdut dos partits, i tots dos precisament contra l’equip tarragoní. Així, doncs, amb aquesta victòria el Basmi es pren també la revenja del partit d’anada, en què va perdre a la seva pista de Castell d’Aro per 11 punts (47-58).

Als jugadors gironins els va costar entrar en el partit, però també als de Sant Feliu, que van ser els primers a encistellar, per bé que en el minut 4 de joc, i amb això de passada van donar un petit indici al rival en el sentit que potser tampoc anaven tan sobrats com es podia pensar. Ara bé, deixant de banda el primer dels quatre temps, lamentable per les dues bandes, en el segon l’UNES va imposar la seva llei de punta a punta de pista, i amb un 14 a 7 arribava al descans amb un còmode avantatge de 10 punts, 26-16, que només podia semblar, veient com estava el pati, la promesa d’un resultat final encara més generós per als de la riba del Llobregat.

Però el Basmi no estava pas mort, per a res. Havia fallat molt en el tir, els nervis i la precipitació havien fet estralls, i la pista de goma del pavelló santfeliuenc, de les més dures del circuit, no hi ajudava gens, però aquest equip s’està abonant a superar-se, i així que va començar a rutllar, tancant el perímetre i començant a recuperar pilotes en el rebot, va començar també a remuntar i a creure en les seves possibilitats, en un tercer quart superb que va tancar amb el triple de punts a la cistella: 6 de l’UNES contra 18 del Basmi, resultat amb el qual els empordanesos consumaven la remuntada; i menys espectaculars però tan efectius com en aquest van estar els de Platja d’Aro en l’últim quart, que van tornar a guanyar, per 10 a 16, i amb ell van guanyar també el partit, 42 a 50.

Val a dir que el Basmi Akasvayu va jugar aquest partit, igual que l’anterior la setmana passada a les Canàries, que va perdre (Ademi Tenerife, 60 – Basmi, 54), sense la direcció del seu entrenador, Enric Verdú, que està de baixa, i que desitgem des d’aquí que es recuperi aviat. I direm també que aquest resultat deixa les coses com estaven, però amb l’equip gironí consolidat a la tercera posició, que ja no abandonarà passi el que passi en el partit de diumenge que ve contra el quart classificat, el Mifas Esplais de Castelló d’Empúries, i que serà el que tancarà la temporada.

UNES Sant Feliu (42): Hernández (8 punts), Núñez (2), Guerrero (8), Llobet (2), Sacristán (13), Rojas (9), Diente, Gómez, Torrente, Corral, Calvin.

Basmi Akasvayu (50): Domingo del Bosque (32 punts), Pedro Romero (6), Antonio Gómez (6), Jordi Garcia (2), Fermí Sidera (2), Santi Garcia (2), Dani Serra, Josep Poquet, Jesús Martínez, Edu Estévez.

Àrbitres: J Soler, JM Olivares.