miércoles, enero 23, 2008

El líder, a un pas d’ensopegar amb el Basmi Akasvayu

Diumenge el Basmi Akasvayu va rebre, a la seva pista de Castell d’Aro, la visita del líder, l’UNES de Sant Feliu de Llobregat, un equip que s’ha envigorit, i molt, amb la incorporació d’uns quants jugadors que l’any passat militaven a l’Amiba de Granollers, que ha desaparegut del mapa aquesta temporada. Fins a tal punt és així, que l’actual UNES sembla que siguin dos equips en un, i en aquest moment és el conjunt que fa més olor de candidat a ser el pròxim ascens a Divisió d’honor, amb permís del Costa Daurada de Reus i del Mifas, que són els més ben situats per barrar-li el pas.

Pel que fa al Basmi Akasvayu, les diferències són grans, ara mateix, i així es va fer palès en el partit de diumenge des del primer minut, començant pel fet que el cinc inicial dels visitants era ostensiblement més alt en conjunt i amb més entitat gairebé tots els jugadors individualment, i per tant no és estrany que fessin una arrencada de cavall sicilià i que enllestissin el primer quart amb un 6 a 17 que com a carta de presentació quedava bastant clara.

Però els de Platja d’Aro, en comptes d’arrugar-se i quedar fora de combat, van reaccionar, tímidament en el segon quart (11 a 13) i descaradament en el tercer, en què van sortir a pressionar a tota la pista, a tallar les línies de passada i a impedir pensar als constructors de joc, i si aquests aconseguien armar l’atac, endurint la defensa. El resultat va ser que els locals es van fer un tip de recuperar pilotes, es van posar a un sol punt (37-38) en el minut 8 d’aquest parcial i el van tancar amb un 20 a 10 que parla sol.

Llàstima que encara quedava un altre quart, en el qual l’equip de casa va tirar per la borda la feina feta en l’anterior, amb una combinació d’errors en el tir i en el marcatge, permetent als santfeliuencs, de nou amb un equip molt alt, que entressin amb massa llibertat a la cuina i que en traguessin 8 punts més dels 11 d’avantatge visitant amb què es va cloure el matx.

La conclusió és que el partit va respondre a les expectatives, amb un joc d’una gran intensitat i amb un punt d’èpica -de lluita de David contra Goliat, podríem dir-per part dels jugadors del Basmi, que mai van renunciar a la victòria ni van deixar de donar la cara davant d’un equip que porta moral de victòria i que, si se’n surt, a final de temporada, haurà trobat una manera immillorable de celebrar els 30 anys d’existència del club.

Basmi Akasvayu (47): Domingo del Bosque (25 punts), Antonio Gómez (14), Pedro Romero (8), Fermí Sidera, Dani Serra, Jordi Garcia, Josep Poquet, Edu Estévez, Santi Garcia.

UNES Sant Feliu (58): A Hernández (11 punts), Sacristán (18), Guerrero (3), Parrilla (5), Nohales (17), Rojas (2), Llobet (2), Gómez, Torrente, Corral, Baños, Núñez.

Àrbitres: R Morales, I Honrado.