martes, febrero 19, 2008

El Basmi Akasvayu dedica la victòria al seu jugador Santi Silvas

La pinya que els jugadors de bàsquet solen fer abans i en el transcurs del partit va ser-ho aquest diumenge a Sant Sebastià més que mai per part dels integrants de l’equip del Basmi Akasvayu, en el qual faltava en Santi Silvas, com en els altres partits des de feia una llarga temporada, per baixa mèdica, però ara de manera definitiva, perquè en Santi va morir el dia abans, a l’Hospital General de Catalunya, on estava ingressat a causa d’un procés víric que ha resultat irreversible i que l’ha dut finalment a una mort prematura, amb poc més de trenta anys d’edat. Assabentats d’aquesta greu notícia, doncs, els companys del malaguanyat jugador olotí es van obligar a guanyar el partit de totes passades, fent l’esforç que calgués, per dedicar-li el triomf.

I així va ser. Aquest precedent inesperat, afegit a la tenacitat i a les ganes de guanyar del Basmi Akasvayu, es van imposar a la duresa amb què va plantejar el partit el Salto Bera Bera de Sant Sebastià a la seva pista, i que la permissivitat de la parella arbitral va fer que fos el tret més característic del matx. Els jugadors catalans, per la seva banda, tampoc es van estar de romanços, i van sortir a la pista disposats a resoldre el partit per la via ràpida, asfixiant el contrari amb una defensa personal pressionant que va agafar els donostiarres distrets, i amb 13 punts per sota al final del primer quart (6-19).

Provant de recuperar-se de la sorpresa, la resposta de l’equip local, estimulat pel seu públic –molt correcte, d’altra banda- va ser la contundència en les seves accions, molt matusseres, tant en atac com en defensa, fregant sempre la falta personal, que en circumstàncies normals els haurien caigut a sobre en forma de ruixat; l’equip basc és jove, tècnicament encara està força verd, i supleix aquesta mancança com pot, hem de pensar. L’equip de Platja d’Aro, però, no va deixar en cap moment de fer el seu joc, i va aconseguir fer la travessia del desert del segon i tercer quarts sense baixar dels 13 punts d’avantatge (11-11, 9-11), fins que en l’últim, cansats de rebre garrotades gratuïtes, van endurir ells també el seu joc, sobretot en defensa, i van tornar a posar terra pel mig, fins als 23 punts de diferència final: 34-57.

Val a dir que la duresa de l’encontre no va impedir que hi campés la cordialitat i el respecte envers el rival, mantenint el to de la prèvia del partit, amb el minut de silenci pel company absent. Descansi en pau, l’amic Santi, a qui el Basmi deu una bona part del retorn del Club a la competició, ara fa quatre anys.

Salto Bera Bera (34): Regil (12 punts), Sánchez (5), Carrizo (7), Garmendia (8), El Guaryagheyy (2), Siz, Fernández, Jiménez, Alvarado, Fadrique, Matahis, Rodríguez, Garcia.

Basmi Akasvayu (57): Pedro Romero (8 punts), Santi Garcia (2), Domingo del Bosque (28), Antonio Gómez (13), Fermí Sidera (6), Edu Estévez, Dani Serra, Jordi Garcia.

Àrbitres: JI Rodríguez, A Garcia.