lunes, diciembre 17, 2007

El Costa aguanta l’embat del Basmi Akasvayu a Reus

El Costa Daurada i el Basmi Akasvayu van certificar dissabte passat al domicili del primer, al Pavelló Olímpic de Reus, que els partits entre aquests dos equips s’han convertit en un dels xocs més interessants de la Lliga de bàsquet en cadira de rodes de Primera divisió, i que amb ells a la pista l’espectacle està assegurat. A banda de l’equilibri de forces, que hi és, com va quedar demostrat a la primera meitat, en què cap dels dos equips es va poder desenganxar de l’altre més enllà dels 6 punts que deia el marcador a la mitja part (27 a 21), els dos conjunts semblava que competien a veure quin d’ells tenia més fam de victòria, lluitant fins a l’extenuació per totes les pilotes i per cada punt.

L’equip de casa, a més de tenir a favor el factor pista (que aquesta vegada, per sort, era una de les de parquet i no pas de rajola, que fa derrapar molt les cadires de rodes), va fer valer les hores de vol que tenen acumulades en partits i encara més les hores d’entrenament, que n’hi dediquen moltes al llarg de la setmana i això es nota en el seu joc, que és el d’un equip ben conjuntat i amb un fons físic important.

Contra tot això, l’equip de Platja d’Aro, de nou amb la baixa inoportuna d’un dels pivots, va aportar-hi dues coses: mentalitat i força, creure en la victòria i no entregar mai el partit a un contrari acostumat a guanyar. I provar, és clar, diferents combinacions tàctiques per sorprendre un rival que s’ho veia venir i va oferir una resistència duríssima, que li va donar bons rèdits sobretot en el tercer quart, d’on va pouar al seu favor el doble de punts, 13 a 6. Però en el quart següent, els homes d’Enric Verdú van serrar les dents, van redoblar la pressió a tota la pista i el tancament de la defensa i van aconseguir posar nerviosos els del Baix Camp, que perdien pilotes forçades i veien com els visitants se’ls acostaven perillosament, fent aquesta vegada ells el doble de punts que els reusencs (8 a 16), però que tanmateix van ser insuficients per girar la truita. Amb uns minutets més i amb una mica més d’encert en el tir, que no va ser el millor capítol del dia, els empordanesos ho haurien aconseguit.

Però el que sí que van aconseguir, uns i altres, va ser fer disfrutar el públic de Reus, que sempre sol ser nombrós i que dóna molt de caliu als partits.

Costa Daurada (48): Cañadilla ((2 punts), Vendrell (10), Omary (1), Ordoño (18), Codinach (11), Lara (4), Lorente (2), Bel, Navarro.


Basmi Akasvayu (43): Pedro Romero (7), Antonio Gómez (13), Domingo del Bosque (22), Fermí Sidera (1), Miguel A Bernal, Dani Serra, Jordi Garcia, Josep Poquet, Edu Estévez, Santi Garcia.


Àrbitres: J Galera, A Vilamajor.