miércoles, enero 16, 2008

El Basmi Akasvayu continua invicte a Castell d’Aro

El Basmi Akasvayu va guanyar diumenge el primer partit de l’any, jugat a casa contra l’Ademi Tenerife, i ho va fer a la primera part, en què totes li ponien i el va saldar doblant els punts aconseguits pels jugadors canaris, 41 a 21, un avantatge de 20 punts que ja venia del primer quart (25 a 7) i que en el segon es va limitar a mantenir. A banda de tenir més encert en totes les línies, de seguida es va adonar dels punts flacs dels rivals, i un d’ells era la lentitud de moviments, i els de Platja d’Aro van saber-los explotar. Tots els indicis feien pensar que la matinal seria un passeig, però no va ser així.

Els visitants, desconcertats pel ruixat que els hi queia a sobre, semblava que ja farien prou d’aturar la sagnia de punts, però en el bàsquet no se sap mai, i efectivament, de manera sorprenent i inexplicable, aquesta vegada els de Platja d’Aro no van saber viure d’una renda tan ampla, o més ben dit, s’hi van quedar a viure, i la renda es va anar aprimant així que els illencs van començar a jugar com un equip, i no com al primer temps, en què tot el joc passava per les mans d’un jugador, Pérez, que tocava totes les tecles i tirava des de qualsevol posició. A més, van aprofitar la relaxació imprudent dels empordanesos per pressionar-los en la sacada, van encadenar tres o quatre cistelles amb tir addicional –senyal clar que la defensa no era bona- i van aconseguir empatar en el tercer quart (10 a 10) i guanyar el darrer (10 a 18), afavorits per l’expulsió per personals del pivot Del Bosque, injusta, a causa d’una confusió dels anotadors de la taula, i per l’amenaça d’exclusió per la mateixa via dels altres jugadors més decisius, que jugaven hipotecats amb 4 personals.

En el moment de redactar aquesta crònica desconeixem els resultats dels altres partits, però siguin quins siguin, el Basmi Akasvayu es mantindrà a la zona alta, i diumenge que ve juga –altre cop a casa- contra un rival directe, que ara mateix encapçala la classificació, davant del Costa Daurada de Reus i del mateix Basmi. Així les coses, el partit promet ser d’alt voltatge i de bon bàsquet, sobretot si l’equip gironí pren bona nota de les badades comeses en el partit contra els canaris, que podria haver estat una gran victòria i que en canvi va deixar un regust agredolç.

Basmi Akasvayu (61): Antonio Gómez (22 punts), JManuel Fernández (13), Santi Garcia (2), Pedro Romero (14), Domingo del Bosque (8), Fermí Sidera (2), Dani Serra, Josep Poquet, Edu Estévez.

Ademi Tenerife (49): Pérez (31 punts), Mertens (7), Feo (5), Martín (4), Alonso (2), Montesino, Sánchez, Perera, Dorta, J González, A González.

Àrbitres: A González, I Morales.