lunes, diciembre 03, 2007

Partidàs del Basmi Akasvayu davant d’un Hospitalet reforçat

El Basmi Akasvayu es va conjurar diumenge en el partit contra un equip, el CEM, que, sobre el paper, i veient-lo evolucionar per la pista de Castell d’Aro en els exercicis d’escalfament previ, semblava que es podia menjar amb patates el rival, ja que presentava una banqueta ampla, de fins a onze jugadors, alguns d’ells cedits pel Barça Guttmann de divisió d’honor, amb el qual el club de l’Hospitalet té un conveni de col·laboració. Però aquesta impressió va durar ben poc, de fet fins al minut 3 de joc, en què el Basmi va posar-se a davant en el marcador, 6-4, i ja no va deixar d’estar-hi en tot el partit, i tampoc va deixar d’augmentar la diferència de punts (parcials de 23 a 13, 22 a 19 i 21 a 13), excepte en l’últim quart, en què hi va haver un empat a 14 punts. Un resultat, aquest últim, no pas gratuït, d’altra banda, sinó que demostra que l’equip de Platja d’Aro s’està acostumant a gestionar el timing del partit: a la recta final, i un cop fetes les dues estirades fortes en el primer i el tercer quarts, es va dedicar a allargar les jugades d’atac, fins a quasi esgotar les possessions, jugant amb els nervis del rival i fent-los-hi perdre eventualment si l’atac acabava en cistella, com passava quasi sempre.

La clau del partit, però, va ser un cop més la línia de defensa, on els jugadors empordanesos estan cada vegada més compenetrats i la fan més impenetrable per als contraris. Si hi afegim que en el contraatac eren més ràpids que els del Llobregat, i que a més van destarotar la seva defensa amb un gran encert en els tirs des de fora de la botella, quan els jugadors del CEM es concentraven a tancar-la, doncs ja està tot explicat. D’altra banda, s’ha de dir que tots dos equips van excel·lir en l’aspecte anotador, i la prova és el resultat final, 80 a 59, més propi de l’ACB, en el qual per l’equip de casa va destacar Domingo del Bosque, Mingui, que va fer ell sol la meitat dels punts del seu equip.

Abans de començar el matx es va guardar un minut de silenci per la mort, succeïda el mateix diumenge a la matinada, del pare d’un dels jugadors, Dani Serra, a qui l’equip va voler dedicar la victòria, per la qual va lluitar en aquesta ocasió amb una motivació extra.

Basmi Akasvayu (80): Antonio Gómez (22 punts), Domingo del Bosque (37), Pedro Romero (19), Fermí Sidera (2), Jordi Garcia, Josep Poquet, Edu Estévez, Santi Garcia.

CEM L’Hospitalet (59): JM Hernáez (6 punts), Álvarez (10), Domènech (9), Armengol (4), Oliva (19), R Hernáez (9), Meskini (2), D Martínez, Sánchez, J Martínez, Romero.

Àrbitres: D Peries, J Brull.